Aktualitások

eGYSE változások

Az eGYSE modul bevezetése teljesen befejeződött, büszkék vagyunk arra, hogy közösen dolgozhattunk az EESZT-vel a rendszer bevezetésén.

A gyógyszertár biztonságos működésének IT vonatkozásai

Milyen tárgyi feltételekre és felhasználói ismeretekre van szükségünk gyógyszertárunk biztonságos informatikai működéséhez?

Kábelmentes gyógyszertári megoldások

Ha benézünk a táraasztal alá, olykor porosodó kábelhalmazt találhatunk. Jobb esetben eldugott helyen vannak, de előfordul az is, hogy az officinában vagy az irodában az arculatba nem illő kábelezési megoldásokba botlunk. Vajon a jövő a kábelmentes eszközöké vagy azok csak a hibák számát növelik?

Hol van a készletem?

Az üzleti életben a vállalati vezetők közkedvelt mérőszáma a készletek forgási sebessége. Ez a mérőszám a legtöbb vállalati rendszerben már lekérdezhető, de mit is takarnak a számok?

A NOR-regisztráció legfontosabb kérdései

A NOR-regisztráció legfontosabb kérdéseiről tartottunk konzultációt az OGYÉI orvostechnikai referensével, Markóné Tamkó Noémivel.

Papírmentes gyógyszertári folyamatok

Meddig marad a papírhasználat? Elektronikus számla, intelligens megrendelés, kevesebb adminisztráció.

Fogyasztóvédelmi szabályok 2022. május 28-tól

2022. május 28-tól az európai irányelveknek megfelelően megváltoznak az akciózás szabályai a gyógyszertárakban.

Mi várható az európai digitális egészségügyben?

Kollégánk, Dr. Schvarckopf Tamás a Phoenix Futár áprilisi számában az európai digitális egészségügy kérdéseit boncolgatja.

Beszélgetés Dr. El-Koulali Zakariással


A jelenlegi rendkívüli helyzetben gyógyszertári partnereinket támogatva online beszélgetést szerveztünk Dr. El-Koulali Zakariással.

Jogszabályi változások

Az alábbiakban olvashatja tájékoztatásunkat a 2022-es év első félévét érintő fontosabb jogszabályi változásokról.

Mit tehetnek a gyógyszertárak a versenyképességük megőrzéséért? - Felmérés a COVID-19 járvány gazdasági hatásairól

Azt gondolhatnánk, hogy a gyógyszeripar azok közé a szektorok közé tartozik, amelyek kevésbé sínylik meg a pandémia hatásait, már ami közvetlenül az üzleti eredményüket illeti. De vajon igaz ez? A Novodata és az LX-Line közös felmérése 2020 őszén zajlott, melynek során partnereinket kérdeztük a tapasztalataikról, 71 gyógyszertári vezető töltötte ki anonim kérdőívünket. A tanulságokat Erdős Ábel üzletfejlesztési vezető foglalta össze.